BV in Maatschap voor advocaten, accountants, belastingadviseurs en notarissen

U bent advocaat, accountant, belastingadviseur of notaris en wilt een BV oprichten om in een maatschap te stappen? Voor  slechts € 1.250,- krijgt u een BV die is afgestemd op het bestaande maatschapscontract. U betaalt in eerste instantie alleen een aanbetaling van € 349,-. 

Hoe werkt het oprichten van een BV voor u als advocaat, accountant, belastingadviseur en notaris:
1. Als u alleen de eenmanszaak wilt omzetten in een BV, zonder deze in de maatschap te brengen, kunt u een ‘Gewone BV’ oprichten a € 349,-. U heeft dan binnen 3 dagen een BV: de snelste en goedkoopste optie in Nederland!
2. Als u een BV wilt oprichten om in een maatschap te stappen heeft UwBVoprichten.nl de financieel voordelige ‘BV in maatschap’. Voor € 1.250,- krijgt u een BV die volledig is afgestemd op het bestaande maatschapscontract, de eventuele andere maatschap-afspraken en de beroepsregels die van belang zijn voor uw nieuwe BV. Door deze extra en belangrijke checks van de notaris is het bedrag hoger: € 1.250,-. Nog steeds veel goedkoper dan bij de meeste andere notarissen! Indien de hoeveelheid documentatie die onze notaris moet verwerken veel groter is dan verwacht mag worden, behoudt UwBVoprichten.nl zich het recht voor om de offerte aan te passen. De ervaring leert dat dit normaal gesproken niet snel het geval is. Om u zekerheid te bieden kunt u een offerte boven de € 1.250,- altijd kosteloos weigeren. Zo blijft het transparant voor u. Hoe werkt het precies? U gaat akkoord met het totaalbedrag van € 1.250,- voor oprichting van uw eigen BV in maatschap.
3. Echter, u doet in eerste instantie alleen een aanbetaling van € 349,-. Het resterende bedrag betaalt u pas als u de notaris heeft gesproken en hij/zij uw maatschap-afspraken beoordeeld heeft. Komt de definitieve offerte boven de € 1.250,- uit, dan kunt u kosteloos afzien van de totale transactie. Uw aanbetaling storten wij direct terug. Anders gaat de notaris voor u aan de slag, betaalt u het resterende bedrag van € 971,- en heeft u snel en voordelig uw nieuwe BV!

Wanneer stapt u van uw eenmanszaak over op een bv?
De 2 belangrijkste redenen zijn:
1. het beperken van de aansprakelijkheid en
2. fiscaal financiële voordelen.

Fiscaal financiële voordelen
Als starter heeft de eenmanszaak veel fiscale voordelen. Als uw praktijk groter wordt, u in een maatschap stapt, er meer geld in omgaat, u uw fiscale startersvoordelen gebruikt heeft, zal uw accountant of financieel adviseur u adviseren uw eenmanszaak om te zetten naar een bv. In de eenmanszaak betaalt u over de gehele winst tot maximaal 51,75% inkomstenbelasting. Wel kunt u in de eenmanszaak gebruik maken van fiscale voordelen zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling. Als u een bv heeft, betaalt u over de winst vennootschapsbelasting (19% tot € 200.000 en 25% daarboven). Over de winst die de BV vervolgens uitkeert aan u als aandeelhouder betaalt u daarnaast 25% procent inkomstenbelasting. Het tarief over de uitgekeerde winst in de bv is dus lager dan in de eenmanszaak. Ook kunt u een deel van de winst in de BV laten zitten. Dat is voordelig voor de financiële positie van uw BV. Bovendien hoeft u er pas later bij uitkering belasting over te betalen. Als u uw eenmanszaak omzet in een BV, wordt u werknemer van uw eigen BV. U sluit met uw BV een arbeidsovereenkomst en ontvangt een salaris uit de BV. Hiervoor is van belang dat u een ‘gebruikelijk loon’ vaststelt. Deze ‘gebruikelijkloonregeling’ houdt in dat u als eigenaar van de BV wordt geacht een loon te krijgen dat normaal is voor het niveau en de duur van uw arbeid. De bedrag wijzigt regelmatig. Uw accountant of financieel of adviseur weet precies wat de cijfers zijn voor 2020 en 2021.

Beperking aansprakelijkheid voor schulden
Een ander belangrijk aspect is de beperking van uw aansprakelijkheid: in de eenmanszaak bent u 100% persoonlijk aansprakelijk voor schulden in uw praktijk. Schuldeisers kunnen schulden verhalen in uw privé-vermogen zoals bijvoorbeeld uw huis. Ook bij een faillissement van uw praktijk bent u persoonlijk aansprakelijk met alle vervelende gevolgen van dien. In een BV ligt de aansprakelijkheid bij het normaal voeren van een onderneming bij de BV en niet bij u persoonlijk. Bij een faillissement heeft dit normaal geen gevolgen voor bijvoorbeeld uw huis. Wel blijft u verantwoordelijk voor uw medisch handelen. Een goede verzekering biedt hier de oplossing voor. Als medisch specialist wilt u zich focussen op uw werk en niet op zorgen als (persoonlijke) schulden. Dan is de omzetting van uw eenmanszaak naar een BV (die weer in de maatschap stapt) het juiste moment. UwBVoprichten.nl heeft een team van notarissen dat u goed, snel én goedkoop hiermee helpt.

Alle bedragen zijn ex btw.